Nem létezik helyi fogyás!!!

2016/09/15. - írta: Gyulai András FBO

A szokásos helyi fogyásos kérdés. Nincs ilyen. Nem is lesz! Nem lehet csak egy helyről eltüntetni a felesleget, mert a tested nem így működik!

manzana-verde-con-cinta-metrica.jpg

Nem létezik helyi fogyás!!!

 

Nincs helyi fogyás, értsd meg!

 

Sok esetben azért akarnak az emberek valamit jobban dolgoztatni, mert ott még van egy kicsi felesleg és azt jó lenne eltüntetni. Beadtam a levelet az illetékes minisztériumba, hogy engedélyezzék már végre a helyi fogyást, hisz sok ember örülne neki, de mindig visszadobják. A válasz egy szó: Baromság!
 
Ha olyan testrészt erősítesz még jobban, ahol egyébként is felesleg van, például az úszógumis részt, hamarabb éred el vele, hogy a megnövekedett izom feltolja a zsírt és még vastagabbnak fog tűnni az adott terület. De ilyen például a csajok által istenített combközelítő gép is. Le akarja adni a felesleget ami ott van, erre csinál rá gyakorlatot, ami majd megvastagítja az izmot az adott területen, szóval ugyanúgy vastagnak fog tűnni... a sport logikus. A logika viszont veszélyes, ezért sokan nem merik használni.



Az elmaradt testrészek edzése

 
A kényesebb kérdés, az elmaradt testrészek edzése például vádli vagy ha kockásabb hasat szeretnél. Sokan írják, hogy minden nap hasaznak. Minek? A has is ugyanolyan izom, mint az összes többi, sőt rengeteg gyakorlatban részt is vesz, hisz stabilizáló szerepe is van. Így tehát sokat dolgozik. Ha megcsinálsz egy normális has edzést ugyanúgy fog érezni másnap. A vállad sem edzed minden nap, a hasad sem kell.
 
Elmaradt testrészek esetében, érdemes beiktatni egy két extra gyakorlatot, plusz sorozatot, növelni picit a súlyon, vagy simán csak többet csinálni. Felülést például minek számolni? Csináld amíg bírod! Tolóczkodásra padon ugyanez a jó megoldás. Nem hiszem, hogy 5x10 alatt nagyon elfáradnál, fáraszd ki és fejlődni fog.
 
Az összhangra kell figyelni, hogy minden testrész és minden izomcsoport meg legyen dolgoztatva. Ha az arányok jók szépen fogsz kinézni. Ha eltolódnak, akkor jön az a kép, ami pasik esetében gyakran látható, felsőtest kigyúrva, a lábai meg pálcikák. Optikai tuninggal nagyon sokat lehet javítani az előnytelen dolgokon. Pl ha valakit zavar a szélesebb csípője, akkor érdemes többet dolgozni vállra és hátra, a picit szélesebb vállak változtatni fognak az összképen. És még mindig nem leszel kigyúrt, csak végre arányos!
 
 

Mozgasd át magad ezzel a gyakorlatsorral!

 

50 mp munka
10 mp pihenő

Csináld végig a gyakorlatsort 5x

 

1. Gyakorlat

Helybenfutás (vagy ugrókötelezés) magas térdemeléssel 

ugralokotel-kotelezo-edzes.jpg

 

2. Gyakorlat

Guggolás súllyal

screen-shot-2013-11-26-at-8_17_20-pm.png

3. gyakorlat

Térdemelés

magasterdfutas.jpg

Nyújtás

Ha végigcsináltad az 5 ismétlést a gyakorlatsorból, ne felejtsd el a nyújtást!
Ez soha nem maradhat el!

img_0246_990px.jpg




Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr711696357

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem létezik helyi fogyás!!! 2016.09.16. 09:58:02

A szokásos helyi fogyásos kérdés. Nincs ilyen. Nem is lesz! Nem lehet csak egy helyről eltüntetni a felesleget, mert a tested nem így működik! Nem létezik helyi fogyás!!!   Nincs helyi fogyás, értsd meg!   Sok esetben azért akarnak az emberek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása