Extra hatékony negatív kalóriás ételek

2016/09/12. - írta: Gyulai András FBO

A negatív kalóriás ételek olyan - többnyire magas rosttartalmú - friss gyümölcsök és zöldségek, melyeknek a megemésztése több energiát követel a szervezetedtől, mint amennyit az általuk bevitt kalóriákkal nyertél. Ez azt jelenti, hogy bármennyit ehetsz belőlük, hiszek nem hizlalnak, salaktalanítók és segítik a zsírégetést.

vitamin-c-600x366.jpg

Extra hatékony negatív kalóriás ételek

Természetesen ennyi nem elég ahhoz, hogy egészségesen élj és súlyt veszíts, hiszen nagyon fontos a rendszeres testmozgás is, megfelelő mennyiségű pihenés és nyugodt, stresszmentes élet.

 

A következő ételeket építsd be a mindennapjaidba fogyásod érdekében

 

 

Brokkoli

A brokkoli sok vitamint tartalmaz és fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben csak minimális kalóriát tartalmaz, 100 grammban 57 kalória van.

Cékla​

A friss cékla rostjai salaktalanítanak, a benne található hatóanyagok pedig megtisztítják a véredet a méreganyagoktól. Csinálj belőle salátát!

Ananás​z

Az egyik legismertebb negatív kalóriás étel, melynek nagyon magas a rosttartalma. Ha teheted, ne konzerv ananászt egyél, mert nagy mennyiségű cukrot tartalmaz.

Chili paprika​

Még a gyengébb paprika is nagy C-vitamint tartalommal rendelkezik, a bordó színű chili pedig béta-karotint is tartalmaz, mely nagyszerű antioxidáns. Csökkenti a túlzott étvágyat, így szinte észrevétlenül olvadnak le a kilóid.

Spenót

Jó hatással van az emésztésre. Kalóriában szegény, ellenben vitaminokban, antioxidánsokban gazdag. Az egyik legmagasabb K-vitamin tartalmú zöldségünk.

Sárgarépa

A sárgarépa fontos vitaminjai és karotintartalma révén az egyik legegészségesebb zöldségféle. Alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma miatt diétád hatékony eleme lehet.

Papaya​

A papaya előnye, hogy rendkívül könnyen emészthető, és igen kevés szénhidrátot tartalmaz, így járulva hozzá ahhoz, hogy megemésztése során a szervezeted még több energiát égessen el, mint amennyit a gyümölcsből nyer. 

Fejessa​láta

Rostjainak, vitaminjainak, ásványi anyagainak és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a saláta a fogyókúrás étrendek elengedhetetlen eleme. A legjobb, ha az esti órákban a nehezebb ételeket helyettesíted vele, és minél több negatív kalóriás zöldségfélével kombinálod.

Spárga

A napi vitaminszükséglet pótlására kiválóan alkalmas spárga magas víz- és káliumtartalmának köszönhetően vízhajtó hatással rendelkezik. Vásárláskor a zöld spárgát válaszd, mivel ebben több C-vitamin és karotin található, mint a fehér fajtában.

Meggy​

Vértisztító hatású. Segíti a szívizom megerősítését és a szabályos szívverés helyreállítását. A meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására.

Citrom​

Rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely meggyorsítja a zsírégetést. A citrom az egyik leghatásosabb vírusölő. Koleszterincsökkentő és vízhajtó hatása szintén jelentős.

Citrusfélék

A C-vitaminban bővelkedő citrusfélék a legismertebb negatív kalóriás ételek. Zsírégető hatásukat a bennük rejlő flavonoidok tovább fokozzák, fogyasztásuk emellett elősegíti a zsírégetéshez elengedhetetlen thyroxin hormon termelődését.

Karfiol

A karfiol segít a rákmegelőzésben.

Cukkini

A magas vitamin- és különösen alacsony energiatartalmának köszönhetően a cukkíni valóban „formába hoz”. Magas rosttartalmából adódóan serkenti az emésztést, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott.

Áfonya​

Amellett, hogy hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez, segít a rák, valamint a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és javítják az éjszakai látást. 

Uborka

Az egyik legnagyobb víztartalmú zöldségként ismert uborka káliumtartalmának köszönhetően segít szabályozni a vízháztartást, és elősegíti a szervezet méregtelenítését is. Mivel az uborkahéjban és alatta található a legtöbb vitamin és rostanyag, lehetőleg ne hámozva fogyaszd.

Alma​

A ballasztanyagokban bővelkedő, anyagcserét fokozó, méregtelenítő alma karcsúsító hatása mellett fontos C-vitamin-forrást jelent, melynek pótlása a diéta során különösen ajánlott.

Mangó​

A nyersen fogyasztott mangó magas rosttartalma révén jótékony hatással van az emésztésre, emellett segít megtisztítani szervezeted a káros salakanyagoktól is.

Zellerszár

A zellerszár fogyasztása jót tesz a gyomornak, javítja az emésztést, tisztítja a bélrendszert és a vért, valamint izzasztó-, méregtelenítő hatást gyakorol a szervezetre.



Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr211696211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Extra hatékony negatív kalóriás ételek 2016.09.12. 08:51:13

A negatív kalóriás ételek olyan - többnyire magas rosttartalmú - friss gyümölcsök és zöldségek, melyeknek a megemésztése több energiát követel a szervezetedtől, mint amennyit az általuk bevitt kalóriákkal nyertél. Ez azt jelenti, hogy bármennyit ehetsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása