5 tipp, amivel meg tudod tartani súlyodat

2016/10/05. - írta: Gyulai András FBO

Ha diétáról, edzésről és fogyásról van szó, nem elég a célod eléréséig tartani a tempót. Biztosan te sem szeretnél visszaesni, ahogy elérted álmaid alakját ismét begyűjteni az újabb kilókat. Ha végre elérted azt a súlyt, amire régóta vágytál, azt meg is kell tartanod. Néha ez sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik, de most írok neked pár tippet, hogy sikeresen szinten tudd magad tartani.

471530.jpg

1. Készíts edzéstervet

Folyamatos edzésekkel végre sikerült elérni célodat, de ez nem jelenti azt, hogy ezután nem kell mozognod, hiszen így fognak szépen lassan visszakúszni a leadott kilók. Biztosan követtél valamilyen edzéstervet eddig is, így ezután is érdemes rászánnod az idődet, ha nem is annyit, mint fogyásod során, de a testmozgásra mindig szükséged van.
ni_os_agua.jpg

2. Igyál sok vizet

Én is rengetegszer leírtam már, és biztosan te is sok helyen hallottad már, mennyire fontos is a megfelelő folyadékbevitel. Napi 2-3 liter víz nagyon egészséges, azonban hamar ráunhat az ember. Ezért szoktam én néha vizembe citromkarikát rakni. Tudod milyen jó az? Próbáld ki, biztosan nem fogsz csalódni benne, nem hiába adnak az éttermekben is citromkarikát az ásványvízhez. Diéta mellé is ajánlatos sok vizet fogyasztani, de álmaid súlyának megtartásában is segíthet.

9-namirnici-koi-ke-vi-pomognat-vo-slabeenjeto-01.jpg

3. Étkezéseidet előre tervezd meg és főzz otthon

A tervezés, a tény, hogy előre gondolsz az eshetőségekre, senki sem indul a csatamezőre felkészületlenül. Az egyik legjobb módja súlyod megtartásának, ha előre tervezed meg, hogy mit és mikor eszel, és ezt saját magad készíted el. Biztosan előfordult már veled is a „majd eszem valamit útközben” helyzet, aztán amikor ott vagy, hogy ehetnél valamit, nem találsz semmit, ami egészséges, de legalább diétás lenne. Ha magad készíted ételeidet, te állíthatod össze azokat étrended szerint, fel tudod jegyezni, hogy mikor mennyi kalóriát viszel be szervezetedbe. Inkább vidd magaddal egy dobozban ebéded, így nem érhetnek váratlan kalóriabombák nap közben.

hrana.jpg

4. Étkezéseid is mindig legyenek pontosan megtervezve

Nem csak azt érdemes megtervezned, hogy mit eszel, de azt is, hogy mikor. Étkezéseidet is érdemes úgy megtervezni, mintha egy iskolai órarendet követsz. Lehet az akár napi 4 vagy 6 kisebb étkezés, de ezek minden nap ugyanakkor legyenek. Ha egyik nap eszel 3-szor nagy adagokat, majd a következő nap 4 kis adagot, az összezavarhatja szervezeted. Nem kell minden nap ugyanazt enned, hiszen az ha ráunsz valamire, az feltétlenül tesz jót, de figyelj rá, hogy mindig próbálj egészségesen táplálkozni ilyenkor is. Ami egészséges, az nem feltétlenül unalmas!

dcfe420216d82477be07eb8818cca069.jpg

5. Inspiráció

Nem csak a kilók ledobásánál, de a szinten tartásnál is jó ötlet valamilyen motivációs eszköz. Például készíts kollázst olyan emberek fotóiból, idézetekből és dolgokból, amelyek segítenek elérni és megtartani az ideális súlyt. Az a jó, ha ezeket naponta többször is látod. Állítsd be telefonodon vagy számítógépeden háttérképnek, tedd ki szobádba vagy a hűtődre. Hidd el, sokat fognak számítani ezek a képek.

 

Forrás: www.vitalzone.hu

 

Tetszett a cikk? Ajánld ismerőseidnek!

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr711763489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 tipp, amivel meg tudod tartani súlyodat 2016.10.05. 10:56:40

Ha diétáról, edzésről és fogyásról van szó, nem elég a célod eléréséig tartani a tempót. Biztosan te sem szeretnél visszaesni, ahogy elérted álmaid alakját ismét begyűjteni az újabb kilókat. Ha végre elérted azt a súlyt, amire régóta vágytál, azt meg i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása